Протокол за лица одговорни за дистрибуција на храна од главна кујна до другите објекти

Протокол за лица одговорни за дистрибуција на храна од главна кујна до другите објекти

ВРЗ ОСНОВА НА ОПЕРАТИВЕН ПЛАН ЗА АКТИВНОСТИ ВО УСТАНОВИТЕ ЗА ЗГРИЖУВАЊЕ И ВОСПИТАНИЕ НА ДЕЦА ПО УКИНУВАЊЕ НА ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА ДОНЕСЕН ОД СТРАНА НА ВЛАДА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

П Р О Т О К О Л

ЗА ЛИЦА ОДГОВОРНИ ЗА ДИСТРИБУЦИЈА НА ХРАНА ОД ГЛАВНА КУЈНА ДО ДРУГИТЕ ОБЈЕКТИ

  1. Задолжително носење на лична заштитна опрема, маска и ракавици;
  2. При влегување на вработените во установата задолжително мерење температура со безконтактен термометар од страна на одговорно лице и задолжително миење или дезинфекција на рацете;
  3. Да се врши секојдневна дезинфекција на превозните средства со кои се дистрибуира храна од главната кујна до другите објекти;
  4. Храната да биде доставена до влезот на кујната или влез на објект (во зависност од објект) и ставена на количка.

ЈОУДГ „11 Октомври“, Бутел-Скопје